Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Πως θα βάψετε πασχαλινά αυγά με φλούδες κρεμμυδιών


Οι φυσικές βαφές αυγών εκτός από οικολογικές είναι προτιμότερες και για την υγεία μας και τα κρεμμύδια μπορούν να μας προσφέρουν τα κόκκινα πασχαλινά αυγά μας.
Τα χρώματα που μπορείτε να πάρετε από τις φλούδες των κρεμμυδιών είναι μεταξύ του κόκκινου και του κεραμιδί ενώ οι αποχρώσεις εξαρτώνται από την ποσότητα των φλουδιών που θα χρησιμοποιήσετε, καθώς και από την ώρα που θα αφήσετε τα αυγά σας μέσα στο διάλυμα που θα φτιάξετε.
bamena ayga me kremmydia Πάσχα: Πως θα βάψετε πασχαλινά αυγά με φλούδες κρεμμυδιών
Η διαδικασία για το βάψιμο αυγών είναι πανεύκολη. Το μόνο που χρειάζεστε είναι νερό, ξύδι, φλούδες κόκκινων κρεμμυδιών και ένα κομμάτι τούλι ή γάζα. Καταρχήν καθαρίζετε τα αυγά σας με ένα κομμάτι απορροφητικό χαρτί που έχετε βουτήξει σε ξύδι. Αυτό είναι απαραίτητο για να απομακρύνετε τη βρωμιά αλλά και τις σφραγίδες του παραγωγού που υπάρχουν στα περισσότερα αυγά. Είναι προτιμότερο να προμηθευτείτε καφέ αυγά και όχι άσπρα για να έχετε πιο σκούρο χρώμα στο τέλος.
Στη συνέχεια βάζετε τα αυγά σας στην κατσαρόλα με ποσότητα νερού που τα υπερκαλύπτει και προσθέτετε ένα σφηνάκι ξύδι. Τυλίγετε τις φλούδες των κρεμμυδιών μέσα στο τούλι ή την γάζα και το ρίχνετε στο νερό.
ayga me kremmydia Πάσχα: Πως θα βάψετε πασχαλινά αυγά με φλούδες κρεμμυδιών
Ο λόγος που πρέπει να τυλίξετε τις φλούδες μέσα στο ύφασμα είναι για να αποφύγετε την κίνηση τους μέσα στην κατσαρόλα την ώρα που βράζει το νερό, κάτι που δημιουργεί αρκετά σημάδια στα αυγά.
Αφήνετε το νερό να πάρει βράση και χαμηλώνεται τη φωτιά στο σιγανό. Υπολογίζετε περίπου ένα τέταρτο για να είστε σίγουροι πως έχουν βράσει τα αυγά σας και βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αν σας ικανοποιεί το χρώμα βγάζετε τα αυγά από την κατσαρόλα, αν όχι τα αφήνετε μέσα κι άλλο. Όσο περισσότερο τα αφήνετε τόσο πιο σκούρο θα γίνει το χρώμα τους.
Όταν τα βγάλετε από την κατσαρόλα τα αφήνετε να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια τα γυαλίζετε με λάδι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου